A szakszervezetek békésen tiltakoztak az ország munkaügyi törvényeinek reformja ellen, amikor a rendőrség útjukat állta és vízágyúval támadt rájuk, majd letartóztatott 51 aktivistát. Az egyik tiltakozót elütötte a vízágyú és azóta kómában fekszik – írja a Labour Start compaign.

Park, Guen-bye a Dél-koreai kormányfõ adminisztrációja 2013 óta többször is arra törekedett, hogy gyengítse a szakszervezetek jogait beleértve, hogy a mozgósított rendõrség megzavarja a szakszervezetek tiltakozó rendezvényeit és szakszervezeti vezetõket tartóztat le.

Az ILO többször komolyan elmarasztalta a Dél-koreai kormányt a szabadságjogok, az egyesülési jog és a kollektív alku jogának megsértéséért. Legutóbb, november 21-én a rendõrség házkutatást tartott a Koreai Szakszervezetek Szövetsége (KCTU) tagszervezeteinek és területi szervezeteinek nyolc irodájában és elkobozták a dokumentumaikat a felszereléseiket és számítógépeiket. Több munkavállalót letartóztattak és elfogató parancsot adtak ki a KCTU elnöke, Han, Sang-Gyun ellen.
Ennek a támadásnak az elõzménye, hogy a szakszervezetek november 14-én részt vettek azon a tiltakozó akción, amit az ellen a reform-csomag ellen szerveztek, amely komolyan csorbítja a szakszervezetek és a munkavállalók jogait.

A kormány által kezdeményezett munkaügyi reformok jelentõsen csökkentenék a szabadnapokon végzett túlmunka díjait, lehetõvé tenné a munkaerõ-kölcsönzés a termelõ szektorban (ami jelenleg illegális) csökkenne a munkanélküli ellátást a rövidtávú idénymunkát végzõ munkavállalók esetében. Mostanában Park adminisztrációja a nemzetközi terroristafenyegetésre hivatkozva feljelentette a tiltakozás vezetõit, azt sugallva, hogy azok terroristák és akik a tiltakozásokat támadásra használják fel.  

E linken lehet tiltakozó üzenetet küldeni a koreai kormánynak.