A kulturális élet felpezsdítését is szolgálja, hogy harmadáron lehet belépni az állami kiállításokra – olvasható a Népszava cikkében.

 A múzeumok és a színházak 15 millió euró (5,2 milliárd forint) támogatást kapnak Ausztriában – tette közzé kedden az osztrák kulturális minisztérium és a pénzügyminisztérium a koronavírus-járvány miatt megítélt pénz folyósítási feltételeit. A segélycsomagból tízmillió eurót kapnak a múzeumok, ötmillió eurót pedig a színházak; az összeget várhatóan őszig eljuttatják az intézményeknek. A részmunkaidős foglalkoztatást beszüntetik, ugyanakkor arra törekszenek, hogy megőrizzék a munkahelyeket.

Az ígéretek szerint az év végéig újabb állami segítségre számíthatnak az intézmények. Andrea Mayer (Zöldek) művészeti és kulturális államtitkár arról számolt be, hogy a várható bevételkiesés hatásaival kapcsolatos előrejelzéseket a múzeumokkal, illetve a színházakkal együttműködve készítették el. A látogatók ösztönzésére nyári kampányt is indítanak; a nyolc állami múzeum látogatására jogosító belépőkártya júliustól szeptember közepéig a korábbi 59 euró helyett 19 euróba kerül majd.

Forrás: Népszava

 

 

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ