A kulturális élet felpezsdítését is szolgálja, hogy harmadáron lehet belépni az állami kiállításokra – olvasható a Népszava cikkében.

 A múzeumok és a színházak 15 millió euró (5,2 milliárd forint) támogatást kapnak Ausztriában – tette közzé kedden az osztrák kulturális minisztérium és a pénzügyminisztérium a koronavírus-járvány miatt megítélt pénz folyósítási feltételeit. A segélycsomagból tízmillió eurót kapnak a múzeumok, ötmillió eurót pedig a színházak; az összeget várhatóan őszig eljuttatják az intézményeknek. A részmunkaidős foglalkoztatást beszüntetik, ugyanakkor arra törekszenek, hogy megőrizzék a munkahelyeket.

Az ígéretek szerint az év végéig újabb állami segítségre számíthatnak az intézmények. Andrea Mayer (Zöldek) művészeti és kulturális államtitkár arról számolt be, hogy a várható bevételkiesés hatásaival kapcsolatos előrejelzéseket a múzeumokkal, illetve a színházakkal együttműködve készítették el. A látogatók ösztönzésére nyári kampányt is indítanak; a nyolc állami múzeum látogatására jogosító belépőkártya júliustól szeptember közepéig a korábbi 59 euró helyett 19 euróba kerül majd.

Forrás: Népszava