A járvány utáni élet már nem lesz olyan, mint a járvány előtt volt – olvasható a HVG-ben.

Azok után, hogy a világ egyik legszigorúbb lezárásának köszönhetően – a mostani állás szerint – sikerült megfékezni a koronavírus terjedését Új-Zélandon, Jacinda Ardern miniszterelnök ismét húzott egy szokatlant:

a legutóbbi Facebook-bejelentkezésében felvetette, hogy a munkaadók fontolják meg a négynapos munkahét és más rugalmas foglalkoztatási opciók bevezetését annak érdekében, hogy felélesszék a turizmust és kezeljék a munka-szabadidő egyensúlytalanságának a problémáját.
A turizmus alatt egyelőre csak a belföldi verziót érti az új-zélandi miniszterelnök, az ország határait ugyanis a korlátozások lazítása ellenére továbbra is zárva tartják a külföldiek előtt.

A lépés logikáját egyébként az új-zélandiak is visszaigazolták. Sokan jelezték ugyanis, hogy többet utaznának belföldön, ha a munkájuk rugalmasabb lenne.

Ardern azt mondta, a járványból tanulságként azt biztosan le lehetett vonni, hogy az otthoni munka és a rugalmasság hozzájárul a produktivitáshoz. Nem is szólva arról, hogy a munkába eljutással járó légszennyezés vagy épp az utazással töltött felesleges idő is szempont lehet.

Új-Zéland és Jacinda Ardern járványkezeléséről itt írtunk.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ