A Facebook és a Google is bejelentette, hogy megnyitják irodáikat, ám nagyobb rugalmasságot engednek meg munkavállalóiknak a távoli munka tekintetében, így az alkalmazottaik eldönthetik, hogy visszatérnek-e az irodába, vagy maradnak otthon – összegzi a BBC nyomán az Origo.

A Google eredetileg június elsejéig tartotta fenn az otthoni munkavégzést, de a technológiai óriás ezt további hét hónappal meghosszabbította.

A Google anyavállalatának vezérigazgatója, Sundar Pichai elmondta, hogy azok az alkalmazottak, akiknek vissza kell térniük az irodába,júliusban kezdhetik meg a bejárást, fokozott biztonsági intézkedések mellett.

A Facebook július 6-ától nyitja meg irodáit.A cég szóvivője ugyanakkor elmondta, hogy munkavállalóik választhatják a távoli munkavégzést is az irodába való bejárás helyett az év végéig.

 A közösségi médiaplatform volt az egyik első a techcégek közül, amely távoli munkavégzésre kérte fel alkalmazottait, továbbá ezer dollár bónuszt adott azoknak, akik otthonról folytatták a munkát.

Forrás: Origo

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!