Taddei szerint a kormány által kibővített támogatási programnak még 30-45 napba is telhet, amíg biztosítani tudja a kifizetéseket a kisvállalkozásokban dolgozóknak – írja az Euronews nyomán a Mérce.

Olaszország lakossága közel két hónapja él szigorú kijárási korlátozások között. Mindeközben – bár enyhülni látszik – a koronavírus-járvány továbbra is jelentős számú áldozatot szed.

Ilyen körülmények között az amúgy is leszakadó déli tartományokban egyre komolyabb feszültségek kezdenek mutatkozni, már csak azért is, mivel az általában jobb általános körülmények között is munkanélküliséggel és szociális kilátástalansággal sújtott régiókban az embereknek egyre nagyobb gondot okoz a mindennapi létfenntartás.

Szicíliában márciusban gyakorivá váltak olasz médiaértesülések szerint a szupermarketekből való fizetés nélküli távozások, ingyenes élelmiszer-átadásra kötelezések kisboltokban, a közösségi portálokon pedig nyíltan toboroznak némely esetben élelmiszerszerző csoportokba tagokat.

Conte kormányfő pénteken, a munkások ünnepén Facebook-oldalán kért bocsánatot azoktól, akiket a rendkívüli segély még nem ért el:

Elnézést kérek kormányom nevében, és ígérem, folytatni fogom a munkát, hogy biztosítsam a kifizetések lebonyolítását a lehető leghamarabb.

Forrás: Mérce

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!