Sokkal jobban értékelik a tanárok munkáját az amerikai szülők most, hogy a járvány miatt nekik kellett tanítaniuk csemetéiket – írja a 24.hu.

Az amerikai szülők majdnem 80 százaléka szerint a tanárok megérdemelnék, hogy jelentősen megemeljék a fizetésüket. Azután jutottak erre, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett iskolabezárások után a saját bőrükön tapasztalták meg, milyen feladata oktatni saját gyermekeiket – derült ki a OnePoll közvélemény-kutatásából. A felmérést kétezer szülő részvételével végezték, akik mind otthon vannak iskolakorú gyermekeikkel.

Az Osmo nevű, oktatásügyi cég felkérésére készült közvéleménykutatás eredményei szerint a válaszadók 77 százaléka adna fizetésemelést a tanároknak, közölve, hogy az otthoni tanulás után sokkal jobban értékelik a pedagógusok munkáját, és nagyobb tisztelettel tekintenek rájuk. Az Osmo oktatásügyi vezetője az eredményekre reagálva közölte:

Örömmel látjuk, hogy ilyen sok szülő jobban értékeli a tanárokat, és jobban tisztelik őket.

A felmérés adatai szerint minden négy szülőből három aggódik amiatt, hogy gyerekük le fog maradni a tanulásban, és a legtöbb szülőnek az a fontos, hogy matematikában és a tudományos tárgyakban teljesítsen igazán jól.

Forrás: 24.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ