Tizenhárom év alatt több mint megduplázódott a hajléktalan diákok száma az Egyesült Államokban, derült ki egy friss tanulmányból. A National Center for Homeless Education legfrissebb, a 2017-18-as tanévre vonatkozó adatai szerint már másfél millió diák volt legalább átmenetileg hajléktalan a tanév során. 2004-2005-ben még csupán 680 ezren voltak hajléktalanok – írja a BBC nyomán a 444.hu.

A hajléktalanság nagyban befolyásolja a diákok tanulmányi eredményeit. A jelentés szerint a hajléktalan diákok kevesebb, mint harmada teljesít megfelelően az olvasási teszteken, matekból pedig még ennél is rosszabbul állnak.

A hajléktalanság okai szerteágazók, de a három legfőbb oknak a lakáspiaci válság, a hagyományos munkahelyek megszűnése, és az ópiátjárvány tűnik, de nagy szerepe van az iskolások hajléktalanná válásában a családon belüli erőszaknak is - ez különösen a hajléktalan diáknépességen belül felülreprezentált LMBTQ diákokra jellemző, akik gyakran saját családjuk elől menekülve válnak hajléktalanná. 

Forrás:  444.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!