António Guterres ENSZ-főtitkár azt hangsúlyozta újévi üzenetében, hogy számára a világ fiataljai a remény forrásai, és arra biztatta őket, hogy folytassák tüntetéseiket, gondolkodjanak nagyban, lépjék át a határokat és gyakoroljanak nyomást a döntéshozókra – írja a 24.hu.

A 2020-as év kétségekkel és bizonytalansággal kezdődik, de remény is van

– mondta helyi idő szerint vasárnap a világszervezet New York-i központjában.

Guterres emlékeztetett az új generáció idei kezdeményezéseire a klímavédelem, a nemek egyenlősége, a társadalmi igazságosság és az emberi jogok védelme terén. Ezek a kezdeményezések “az élvonalban” vannak – mondta.

A főtitkár kijelentette, hogy őt is megihleti a fiatalok szenvedélye és eltökéltsége.

Önök jogosan követelik, hogy részt vehessenek a jövő kialakításában. Magukkal vagyok, és az ENSZ is magukkal van

– tette hozzá.

Az éghajlat melegedésével kapcsolatban azt a véleményét hangoztatta, hogy „ez nem hosszú távú probléma, hanem világos és jelenlegi veszély”.

Guterres bejelentette, hogy 2020-ban, a világszervezet létrejöttének 75. évfordulóján tervet dolgoznak ki az igazságos globalizációról, és ennek az lesz a jelmondata, hogy „Évtizedes akcióterv a fenntartható fejlődés céljaiért”.

Forrás: 24.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ