Legyen bármilyen unalmas, fárasztó, frusztráló, vagy sürgős egy munka, az ember mindig tarthat egy kis szünetet. Ha máshol nem, legalább a mellékhelyiségben, ahol aztán annyi időt tölt el, amennyit nem szégyell. Mindennek azonban hamarosan vége lehet – írja a 24.hu.

 Új terméket dobott piacra a Standard Toilet nevű brit cég. A Brit Vécészövetség (British Toilet Association) által is támogatott új vécécsésze elsőre teljesen hétköznapinak tűnik, ám arra tervezték, hogy véget vessen a túl hosszú trónolásoknak. A brit közhivatalok és az autópályák mentén működő benzinkutak máris élénken érdeklődnek a vécé iránt – írja LadBible című brit bulvárlap.

A Standard Toilet vécéjének pereme tizenhárom fokkal lefelé dől, a használója így sokkal inkább guggol, mint ül, így nagyjából öt perc után úgy érzi, fel kell állnia.

A cégnél dolgozó Mahabir Gill, nem is csinál titkot abból, honnan remélnek profitot:

A becslések szerint az Egyesült Királyság cégeinek összesen 4 milliárd fontjukba kerülnek a túl hosszú vécészünetek, így nem nehéz belátni, mennyire hasznos lehet a cégek számára az új termékünk.

Egy felmérés szerint, a brit munkavállalók átlagosan 28 perc 35 másodperces vécészüneteket tartanak, összesen pedig heti két órát töltenek a munkaidejükből a mosdóban. Ez egy cégnek, minden egyes alkalmazott esetében több mint 1500 font (közel 600 ezer forint) kiesést jelent évente.

Forrás: 24.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!