Egyre kevesebben vállalnak munkát a német mezőgazdaságban, pedig közben országszerte, a többi ágazatban egyre többen – írja a Top Agrar az Agra Europe (AgE) hírügynökség anyagára hivatkozva.

 A statisztikai hivatal legfrissebb adatai azt mutatják, hogy miközben Németország-szerte folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma, a mezőgazdaságban csökken – adja hírül az agrárportál. Az idei év második negyedévében

összesen 639 ezer dolgozó talált megélhetést a mező- és erdőgazdaságban, valamint a halászatban,

ami nem kevesebb, mint 14 ezer fővel (2,1 százalékkal) marad el a tavalyi második negyedéves adattól.

Az első félévben valamivel szerényebb volt a különbség, akkor csak 1,4 százalékkal számoltak kevesebb dolgozót, mint a megelőző év hasonló időszakában. Mindeközben azonban az országos számok nem a visszaesésről tanúskodnak, sőt. Az idei második negyedévben (április eleje és június vége között)

egy százalékkal, 45,21 millió főre nőtt a Németország-szerte munkát vállalók száma.

A mező- és erdőgazdaságot, illetve a halászatot felölelő gazdasági ágazatban a statisztika szerint a foglalkoztatottak 1,4 százaléka tevékenykedik országos szinten.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ