A Mars, a világ egyik vezető élelmiszer-, édesség- és állateledelgyártója csatlakozik a 34 vezető nemzetközi vállalatból létrejövő szövetséghez, amelynek célja az emberi jogok tiszteletben tartását előtérbe helyezni a teljes ellátási láncukban, befogadó munkahelyek létrehozása, és a befogadás erősítése a külső és belső üzleti ökoszisztémájukban – írja az mmonline.hu.

A Mars csatlakozása a szövetséghez a vállalat Sustainable in a Generation Plan nevű kezdeményezésének kiterjesztése. Ez a terv összesíti az egészségesebb bolygót, a társadalom fejlődését és a jólét fenntartását célzó kezdeményezéseket.

A G7 B4IG szövetségét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet koordinálja. Tagjai különböző üzleti szektorokban világszerte több mint 3,5 millió embert foglalkoztatnak és összesen több mint 1 trillió dollár évi bevétellel rendelkeznek. Az üzleti élet képviselői által létrehozott B4IG egyedülálló szövetség nemzetközi körben vizsgálja az egyenlőtlenségek megszüntetésének és az érdekelt felek bevonásának kérdéseit a vállalatok, kormányok és a humanitárius szervezetek között.

A szövetség három alappillére:

  • üzleti alap létrehozása az emberi jogok védelme, a munkahelyek befogadóvá tétele és a diverzitás fejlesztéséért, a vállalatok teljes értékláncán át;
  • szakmai inkubátor létrehozása, amely új üzleti modelleket, társadalmi innovációkat és a privát és a közszféra együttműködését segíti fejleszteni mikrogazdasági szinten;
  • pénzügyi támogató fórum létrehozásai a vállalatok, kormányok és humanitárius szervezetek közötti innovatív pénzügyi működésekért.

A szövetség tagvállalatai több mint 50 projektet terjesztettek elő, melyek több mint 1 milliárd dollár beruházást igényelnek a B4IG inkubátorprogramtól – azzal a céllal, hogy az együttműködés révén megosszák és fejlesszék az eredményeket. A Mars több projektet terjesztett elő, köztük a Cocoa & Women for Change programot, amely a szélesebb, Mars Cocoa for Generations stratégia része – hosszú távú megközelítés a globális felelős és fenntartható gyakorlat fejlesztésére a Mars kakaó ellátási láncában.

A B4IG szövetséget augusztus 23-án, pénteken mutatták be Emmanuel Macron francia elnöknek az Elysée Palotában, a G7 vezetők biarritzi csúcstalálkozója előtt.

A Mars vezérigazgatója, Grant F. Reid elmondta: “A kölcsönösség, amely a Mars egyik alapelve, a megosztott tartós előnyök megteremtéséről szól. Nem a jótékonyságról, hanem annak megértéséről, hogy egy vállalat csak akkor lehet sikeres, ha lehetővé teszi valamennyi partnerének, a közösségnek és a környezetnek a gyarapodás lehetőségét. Ezért csatlakoztunk a B4IG törekvéséhez, hogy elősegítsük a befogadóbb gazdaságot, amely mindenki számára jobb lehetőségeket kínál. Meg akarjuk mutatni a vezetés és az együttműködés erejét – sokkal többet érhetünk el, ha együtt dolgozunk. Az ambícióink megvalósítása nem lesz könnyű. De az ilyen ágazatközi együttműködéseknek hála, bízunk egy olyan holnap létrehozásában, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.”

A G7 Business for Inclusive Growth a következőkre épül:

A gazdasági növekedés előnyeit biztosító ígéret szélesebb körben való megosztása a köz- és magánszféra együttműködésén keresztül.

A Business for Inclusive Growth (B4IG) vállalja, hogy a Mars előmozdítja az emberi jogok érvényesülésé az egész termelési láncban, harcol a gyermek- és kényszermunkával szemben, és tiszteletben tartja az egyesülési szabadságot.

Az aláírók megállapodnak abban, hogy méltányos és befogadó munkakörnyezetet alakítanak ki, a többi között tisztességes bérek biztosításával, a nemek közötti egyenlőség előmozdításával és a munkavállalók felkészítésével a képzés és a továbbképzési programok révén.

A vállalatok elkötelezik magukat a regionálisesélyegyenlőtlenségek kiküszöbölésével, a közösségi fejlesztési programok támogatásával, az inkluzív beszerzés megerősítésével, valamint az alapszolgáltatások hozzáférhetőségének és megfizethetőségének bővítésével.

B4IG inkubátor: platform, ahol a vállalatok elindíthatják, megoszthatják és bővíthetik az új, befogadó üzleti megközelítéseket.

A B4IG inkubátor laboratóriumként működik majd a társadalmi innovációs projektek tesztelése, méretezése és másolása céljából. Célja, hogy a mikroökonómiai intézkedések támogassák a makrogazdasági politikákat a G7 szintjén és azon túl is. A B4IG tagjai már több mint 50 projektet különítettek el a platformon, több mint egy milliárd dollárt mozgósítottak magánfinanszírozásban, és eddig 100 millió embernek kedveztek. Az elkülönített projektek között szerepel a hajléktalanság kezelése, a munkanélküliek munkahelyre való visszatérése és az alapszolgáltatásokhoz – például pénzügyekhez, biztosításhoz és közlekedéshez – való hozzáférés javítása a G7-országok hátrányos helyzetű és távoli régióiban.

Inkluzív Growth Financing Forum (Növekedési Finanszírozási Fórum), a támogatási források közötti szinergia létrehozására.

A B4IG tagjai Inclusive Growth Financing Forum-ot (Inkluzív Növekedési Finanszírozási Fórumot) hoznak létre az innovatív, hibrid finanszírozás katalizálására a társadalmi hatás szempontjából, valamint annak felmérésére, hogyan lehetne szinergiákat kialakítani a magán-, állami és jótékonysági finanszírozási folyamatok között.

Forrás: mmonline.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!