A szakszervezetek és a civilek kiakadtak az ólom miatt, megoldást keresnek a dologra – írja a Népszava.

 Öt év alatt kéne teljesen restaurálni az áprilisban leégett párizsi Notre-Dame-ot, de

 a munka egyelőre áll: az áprilisi tűzvész ugyanis több száz tonna ólmot szórt szét a környéken, és attól félnek, hogy a helyzet csak rosszabb lesz.

 A döntést az után hozták meg, hogy több szakszervezet és civil szervezet követelte, hogy szeparálják el a munkaterületet, hogy ne kerüljön több ólmot tartalmazó por a levegőbe, ennek lehetőségeit vizsgálják most a hatóságok. Egy környezetvédelmi szervezet be is perelte Párizs városát a szennyezés miatt.

 A CGT szakszervezeti szövetség képviselője szerint teljesen le kéne választani a munkaterületet úgy, hogy belül alacsonyabb legyen a nyomás, mint kívül, hogy az ólom ne jusson be a légkörbe.

Így dolgozta a kilencvenes években egy olyan egyetem felújításán, ahol azbesztet találtak. A szakszervezeti szövetség azt is kéri, hogy hozzák nyilvánosságra az ólomszennyezettség friss térképét, és hogy hozzanak létre egy orvosi központot a közelben.

 Nemrég az Azonnali is járt a környéken, ahonnan fotóriportban mutattuk meg, hogy néz ki most a Notre-Dame környéke.

 Forrás: Azonnali

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ