Alacsonyabb fizetésekkel büntetné egy törvénytervezet azokat az állami szerveket, amelyek nem biztosítanak vállalkozóbarát környezetet. A vállalkozóbarát környezet kialakítását ösztönözné Édler András, a román országos kereskedelmi kamara alelnöke. Azt javasolja, hogy kössék az állami közintézmények költségvetését, első lépésben a fizetésalapot a megyékben működő cégek forgalmához – írja a Krónikanyomán az uzletem.hu.

Eugen Teodorivici pénzügyminiszter a közszféra kapcsán megfogalmazott nyilatkozataiból kiindulva „nem annyira elrugaszkodott az elképzelés”.

A Kovászna megyei vállalkozói érdekképviselet elnöke azzal érvelt javaslata mellett, hogy jelenleg a közintézmények és a magánszféra között van egy szakadás. Előbbiek nem látják be, hogy a magánszféra nélkül nem léteznének, hiszen az termeli meg a működésükhöz szükséges adólejeket is.

Édler András rámutatott: ha az ellenőrző hatóságok egy megyében nem megfelelő módon kezelik a vállalkozó problémáit, nem segítik, hanem akadályozzák a különben tisztességes adófizető cég tevékenységét, akkor az megteheti, hogy a székhelyét átköltözteti egy másik megyébe.

Ha egy nagy cég ezt meglépi, akár tíz százalékkal is csökken abban a megyében az összforgalom. Jelenleg ennek nincs semmi következménye. Viszont ha tíz százalékkal csökken az állami közintézmények béralapja, akkor mindenki jobban odafigyel, hogy minél barátságosabb feltételeket teremtsen

– mutatott rá az országos kamara alelnöke.

Forrás: uzletem.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ