Az európaiak többsége hetente csak négy napot szeretne munkával tölteni, nagy részük még akkor is erre szavazna, ha csökkenne a fizetése – írja a napi.hu.

Az európaiak hetente csak négy napot akarnak dolgozni, kivéve a lengyeleket

vette át a Puls Biznesu hírét a Business Insider Polska. A lengyel lap beszámol a The Workforce View in Europe 2019 kutatásról, amelyben 10 ezer, francia, spanyol, holland, német, svájci, lengyel, olasz és brit munkást kérdezett meg jelenlegi munkakörülményeiről, és arról, mit várnak a jövőben.

A vizsgálatból az derül ki, hogy a dolgozók több mint fele, 59 százaléka csak heti négy napot szeretne munkában tölteni.

A legelszántabbak e kérdésben a spanyolok, csaknem kétharmaduk jelezte, hogy ez a vágya.

A legkevésbé a lengyeleknek tetszik a négynapos munkahét: csak 38 százalékuk ért ezzel egyet, a többiek maradnának a heti öt napnál. Ezt magyarázhatja, hogy míg nyugaton az emberek még a fizetésük csökkentésébe is belemennének, ha csak négy napot kellene hetente munkában tölteniük, Európa keleti felén ez túl nagy érvágást jelentene.

Forrás: napi.hu

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ