A Ford spanyol gyárában az alkatrészek szállítását egy robotra bízták. A tévedés elvileg kizárva, minden dolgozó azt kapja a robottól, ami kell neki – írja a napi.hu.

 Közel egy évig tesztelés után a Ford spanyolországi gyárában megkezdte a tényleges munkát a Túlélő (Survival) névre keresztelt robot.

A gyakorlatban egy önvezető gépről van szó, amely képes a környezetéhez igazodni: a legapróbb akadályokat is érzékeli és kikerüli, ha kell, megáll, amíg az út újra szabaddá válik.

munka, robot,

A robot alkatrészeket és a hegesztési segédanyagokat szállít különböző Ford-modellek (Kuga, Mondeo, S-Max) gyártásához. Ez pedig egy meglehetősen hétköznapi, ám időigényes dolog.

A Ford szerint a robot nem helyettesíti az embereket, de a segítségével 40 emberi munkaóra szabadítható fel naponta, és az így megtakarított időt az érintett dolgozók bonyolultabb feladatokra fordíthatják.
Egy 17 rekeszes automatizált polcrendszerrel rendelkezik a robot, a hibák és tévedések elkerülésére a rekeszek nyitása és zárása automatikusan történik, így a dolgozók mindig csak ahhoz az anyaghoz férnek hozzá, amire pontosan nekik van szükségük.

Forrás: napi.hu

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ