Az UNICEF és az ILO arra is rámutatott, hogy a gyerekek szociális támogatása nagyon eltérő az egyes kontinenseken.

 Világszerte mintegy 385 millió gyerek és fiatalkorú - vagyis a Föld 17 év alatti népességének nagyjából 20 százaléka - él szélsőségesen szegény körülmények között - derült ki az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) szerdán nyilvánosságra hozott közös jelentéséből.

A dokumentum definíciója szerint szélsőséges szegénység akkor áll fenn, ha valaki naponta kevesebb mint 1,66 euróból kénytelen megélni.

Az UNICEF és az ILO arra is rámutatott, hogy a gyerekek szociális támogatása nagyon eltérő az egyes kontinenseken, és világszerte a gyerekek alig több mint egyharmada részesül szociális juttatásokból. Afrikában a legrosszabb a helyzet, itt a gyerekek mindössze 16 százaléka kap segítséget az államtól. Eközben

Európában a gyerekek 87 százaléka részesül szociális ellátásokból, Ázsiában pedig ez az arány 28 százalék.

Az ENSZ két szakosított szervezete felhívta a politikusok figyelmét arra, hogy terjesszék ki a szociális juttatások körét, mert a gyerekek és családok közvetlen támogatása éppen azokat az akadályokat segít felszámolni, amelyek gyakran meggátolják a gyerekek jogainak érvényesülését.

Forrás: MTI


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ