Orbán Viktor miniszterelnök újabb határvonalakat lépett át az Országgyűlésben szerdán megszavazott törvényekkel, az évi 400 órányi túlórát engedélyező, valamint az új közigazgatási bírósági rendszer létrehozásáról szóló jogszabályokkal - közölte az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója.

A képviselőcsoport hangsúlyozta:

teljességgel elfogadhatatlanok a bíróságok szabadságának aláásásával és a munkavállalói jogok csorbításával járó törvények.

„Azt hittük, hogy Orbán Viktor immár minden határt átlépett, de sajnos nem volt igazunk. A ma elfogadott mindkét törvény bizonyítja, hogy

Orbán egyre inkább autokrata módon vezeti az országot, miközben az emberek elfordulni látszanak tőle

- írta Udo Bullmann frakcióvezető, szolidaritásáról biztosítva a magyar embereket, a munkavállalókat és a szakszervezeteket.

Ujhelyi István MSZP-s képviselő kiemelte, hogy „a mai ismét sötét nap a magyar demokrácia és jogállamiság történetében”.

„Példa nélküli, hogy egy európai uniós tagállamban a kormányzó többség a parlamentben saját házszabályát megsértve fogadtat el politikailag érzékeny törvényeket.

Az EU-nak szüksége van egy demokratikus, szabad, az európai értékeket tiszteletben tartó Magyarországra. A magyarok többsége is ilyen országban szeretne élni.

Meg kell állítanunk Orbánt, méghozzá azonnal. Ez Magyarország nemzeti érdeke” - húzta alá Ujhelyi a közös közleményben.

Forrás: MTI

 


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ