Nincs több vacsora női kollégákkal, nem ülnek melléjük a repülőn, eltérő szinten foglalnak szobát egy szállodában és nincs kettesben való üzleti megbeszélés - nagyjából így foglalható össze a Bloomberg szerint a férfi kollégák hozzáállása a női munkatársakhoz a Wall Streeten.

Gyakorlatilag ismeretlen kockázattá vált egy nőt felvenni - mondják szakemberek azok után, hogy a #MeToo ilyen világszintű mozgalommá vált. A Wall Streeten a férfiak sajátosan kezelik a mozgalmat, sokszor ezzel még nehezebbé téve a nők munkahelyi életét.

A Bloomberg több mint 30 vezető beosztású embert kérdezett meg arról, hogyan kezelik a munkahelyen a női dolgozókat a #MeToo után és az látszik, hogy a legtöbb esetben nehezen találnak megoldást,

a Wall Street például már inkább egy fiúklubbá alakul.

A megkérdezett férfi vezetők közül sokan elismerték, hogy

félnek egyedül maradni női kollégáikkal a munkahelyükön, főleg, ha fiatal és csinos nőkről van szó, nehogy végül szexuális zaklatással vádolják meg őket.

Ezért van az, hogy sokan már nem mernek női kollégájukkal együtt vacsorázni, vagy mellette ülni egy repülőn, ne adj Isten egy szinten szobát foglalni velük egy szállodában.

Van olyan vezető, aki azt mondta, többet nem ül le megbeszélésre egy nővel olyan szobában, aminek nincs ablaka, és a liftben is tartja női kollégáitól a távolságot. Egy, a 40-es éveinek végében járó férfi vezető pedig azt mondta a Bloombergnek, hogy a felesége tanácsát megfogadva (aki egyébként ügyvéd)

többet nem megy üzleti vacsorára 35 év alatti nővel.

Forrás: Portfolio