Egy tanulmány kimutatta, hogy a szépség nem csak előnyökkel, de hátránnyal is járhat. Míg a nők általában pozitív, a férfiak negatív diszkriminációt tapasztalhatnak a vonzó megjelenésük miatt.

A University College London és az amerikai University of Maryland kutatása aggasztó megkülönböztetést mutatott ki. A tanulmány szerint a vonzó férfiak kisebb eséllyel pályáznak magasabb pozíciókra, írja a 9GAG nyomán a contextus.hu.

Úgy tűnik, mikor férfiak bírálnak el férfi jelentkezőket, a vonzóbbak alulmaradnak.

A főnökök fenyegetést láthatnak a hagyományosan jóképűnek tartott munkavállalókban, ez pedig negatívan befolyásolja a döntést.

A vonzónak tartott nők esetében nem tapasztalható a negatív megkülönböztetés, mivel a női sztereotípiák nem kötik össze a szépséget a kompetenciával.

Úgy tűnik, mikor férfiak bírálnak el férfi jelentkezőket, a vonzóbbak alulmaradnak. A főnökök fenyegetést láthatnak a hagyományosan jóképűnek tartott munkavállalókban, ez pedig negatívan befolyásolja a döntést. A vonzónak tartott nők esetében nem tapasztalható a negatív megkülönböztetés, mivel a női sztereotípiák nem kötik össze a szépséget a kompetenciával.

Forrás: contextus.hu