Az Európai Bizottság azt szeretné, hogy az elküldött Opel-dolgozókat segítő program kapjon 6,9 millió eurót. Ezt a pénzt arra szánják, hogy 2692 egykori dolgozónak és az autógyár beszállítóinál új munkahelyeket hozzanak létre – tudta meg az autopro.hu.

A bizottság az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alaptól kérte az összeget, de erre az Európai Parlamentnek és a Miniszterek Tanácsának is rá kell bólintania – írta a industriemagazin.at. Ezt a pénzt konkrétan szakmai tanácsadásra, átképzésre, induló vállalkozásoknak nyújtott tanácsadásra, munkahelyek keresésére lehetne költeni, természetesen a finanszírozóval együttműködésben. Németországi becslés szerint az intézkedések összesen legfeljebb 11,5 millió euróba kerülhetnek, a Brüsszeltől kapott pénzzel együtt.


 
  A munkahelyek az Opel bochumi gyárának bezárása miatt szűntek meg. Az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap forrásait a gazdasági világválság miatt megszűnt munkahelyekre kapcsolódóan használják fel. Az EU értékelés alapján a válság súlyosan érintette az autóiparon belül a közép- és alsó kategóriás autók piacát. - See more at:
 
Forrás: autopro.hu