Elsöprő többséggel úgy döntött a szinkronszínészek szakszervezete, hogy sztrájkolhatnak a jobb bérekért és munkakörülményekért – írja a pcguru.hu.

 

A videojáték szinkronszínészeket képviselő SAG-AFTRA az elmúlt hetekben egy szavazást  tartott, amiben azt kérte az erre jogosult tagokat, hogy voksoljanak egy esetleges sztrájkról, miután a jobb munkakörülményekért vívott tárgyalások mind zátonyra futottak. Az év elején a SAG-AFTRA két kétszer is próbált jobb bérezést, jobban definiált munkaköröket, kevésbé megterhelő feladatokat és bónuszokat kiharcolni. 

A szavazás október 5-én zárult le, ma pedig megkaptunk az eredményeket: elsöprő többséggel, 96,52 %-os aránnyal az igen győzött (75% is elég lett volna), vagyis lehet sztrájk. Fontos azonban leszögezni, hogy a tényleges munkabeszüntetés még nem kezdődött el, csupán annyi történt, hogy a szavazásra jogosult tagok döntése alapján most már lehetséges a sztrájk, amit természetesen felhasználhatnak majd a következő tárgyalás során, mint ütőkártya.

Az igennel való szavazást egyébként a szakma több nagyobb neve is támogatta, többek között Jennifer Hale (Mass Effects), Ashly Burch (Life is Strange), Wil Wheaton (Broken Age), David Hayter (Metal Gear Solid), Steve Blum (Vanquish), Elias Toufexis (Deus Ex: Human Revolution), Sarah Elmaleh (Gone Home) és Tara Strong (Batman: Arkham City). Nem csoda tehát, hogy az igen győzött.

Forrás: pcguru.hu