„A BBC-nek el kell ismernie a problémát, és egyenlő, fair és átlátható bérstruktúrát kell kialakítania”, írja blogjában Carrie Gracie, a BBC kínai szerkesztője.

A három évtizede a BBC-nél dolgozó közszolgálati veterán blogjában arról tájékoztatta a hallgatókat, hogy nem képes tovább magas szinten végezni munkáját, miközben a háttérben vezetőivel küzd az egyenlő munkáért egyenlő bért elvért. Azt is mondja, hogy a BBC négy nemzetközi szerkesztője közül a két férfi 50 százalékkal magasabb fizetést kap ugyanazért a munkáért.

Tavaly kiderült, hogy a BBC legmagasabb fizetési kategóriájában szereplő munkatársainak kétharmada férfi.

Gracie a Today című műsorban azt mondta John Humphrys-nak (aki mint a brit közszolgálat legjobban fizetett műsorvezetője körülbelül négyszer annyit keres mint Gracie), „nagyon megindító”, hogy mennyi támogatást kapott döntése után, s, hogy ez jól jelzi, milyen feszültségeket okoznak a háttérben a BBC-nél a bérezési anomáliák, írja a Guardian.

A BBC Today legkevésébé jól fizetett műsorvezetője, Sarah Montague #BBCWomen hesteggel ellátott Twitter-üzenetben biztosította ő, és több 100 BBC-munkatárs támogatásáról Gracie-t.

Forrás: HVG