A Klubrádió információi szerint körlevélben értesítette a Központi Statisztikai Hivatal a munkatársait, hogy a hideg időszakban melegedőszobákat alakítanak ki, ahol az átfagyott munkatársak felengedhetnek.

Gulyás Gergely két hete egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a sporólolás és a magasra ugrott rezsiszámlák miatt a közigazgatásban és az állami cégeknél télen legfeljebb 18 fokra fogják felfűteni az irodákat.

A Központi Statisztikai Hivatal kommunikációs osztálya a kérdésünkre azt írta, hogy eleget téve az energiatakarékossági elvárásoknak, ugyanakkor szem előtt tartva munkatársainak igényeit, [a KSH] jelen pillanatban is dolgozik az energiamegtakarításra vonatkozó intézkedési terven.

A brutálisan felemelkedett energiaárak nehéz helyzetbe hozták a rezsivédelemmel kampányoló Fidesz-kormányt, amely nyáron kénytelen volt megszüntetni az általános rezsitámogatást. Felmerült, hogy az iskolákban elmarad az őszi szünet, hogy télen hosszabb lehessen a téli szünet, addig sem kell fűteni, illetve, hogy a már-már megfizetethetetlen gáz helyett fatüzelésre alakítják át a fűtést.

Forrás: Klubrádió