A munkavállalók és a munkáltatók munkaügyi szemléletformálásának érdekében országos kampány indul július elején – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) Facebook-oldalán szombaton.

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több oknyomozó, tényfeltáró cikkel tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

A kezdeményezés célja a munkajogi és munkabiztonsági tájékozottság és tudatosság növelése, ami hozzájárul a munkabalesetek és a foglalkozási megbetegedések megelőzéséhez, a jogszerű foglalkoztatáshoz – írták.

A kampány jelmondata az, hogy Legyen oké, központi eleme pedig egy videóklip, amelynek zenei alapját a Random Trip adta, dalszövegét pedig a Punnany Masiftól Wolfie (Farkas Roland) alkotta meg.

A kisfilm az online felületek – YouTube, Facebook – mellett kormányablakokban is látható lesz. A további kampányelemekkel óriásplakátokon, rádiószpotok és interaktív nyereményjátékok formájában lehet majd találkozni, de közösségi média-tartalmak is jelennek meg a témában.

A TIM jelezte, hogy a kampány a munkavédelmi előírásokon és speciális veszélyforrásokon túl, a munkavállalók bejelentésének, szerződtetésének, munkabérének és a munkaidejükre vonatkozó szabályok megismertetésének fontosságára is felhívja a figyelmet.

A klip a TIM Facebook-oldalán megtekinthető.