Az igazi téli hideg beköszöntével fontos védeni azokat, akik a szabadban dolgoznak. Az építőiparban nem könnyű ilyenkor a munkavégzés. A munkáltatóknak azonban nemcsak a nyári hőségben, de a téli hidegben is gondot kell fordítani a munkások védelmére. Extra pihenőidő, melegedő és forró tea segít átvészelni egy ilyen napot. A dehir.hu írása.

 Az Agora irodaház második üteme épül Debrecen belvárosában. Jelenleg a vasbeton szerkezetépítés végén járnak, a zárófödém készül. Vannak olyan helyek, ahol már a válaszfalakat építik. 20-25 munkás végzi ezekben a napokban is a feladatokat. Az építő Dryvit Profi Kft. több mint tíz helyen dolgozik jelenleg, így a vállalat már októberben felkészült azokra a fagyos időszakokra, amikor fontos a hideg miatt is védeni a dolgozók egészségét.

 Az csak egy mendemonda, hogy az építőipar leáll télen, gyakorlatilag nem állunk le, nagyon komoly télnek kell ahhoz lenni, hogy muszáj legyen leállni. Természetesen vannak olyan technológiák, amelyeket ilyenkor nem lehet használni, azokat nem erőltetjük, amit lehet csinálni, azt védelem és biztosítások mellett tudjuk végezni

- mondta Papp Csaba, a Dryvit Profi Kft. műszaki igazgatója.

A hidegben a vállalat olyan bélelt munkaruhát biztosít a dolgozóknak, ami véd a hideg ellen. Emellett egy fűtött helyiség is rendelkezésre áll.

A munkások óránként 10 percet tölthetnek a melegben és folyamatosan ellátják őket forró teával, hogy kívül-belül átmelegedhessenek.

Az idei tél leghidegebb napjain vagyunk túl és várhatóan hétfőn éjszaka is repkednek majd a mínuszok. A hét közepétől azonban könnyebb lesz a szabadban dolgozni. Tavaszias idő jön, akár plusz 10 fok is lehet. 

Forrás: dehir.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!