Rendkívül alacsony a koronavírussal fertőzött BKV-alkalmazott - reagált a közlekedési vállalat a szakszervezet nyilatkozataira. Az mfor.hu cikke.

A BKV munkavállalói körében a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos megbetegedések száma kifejezetten alacsony. Közel 10 ezer munkatársunk közül jelenleg a teljes munkavállalói állomány egy ezreléke érintett, mivel  - bár a fertőzöttek száma folyamatosan változik - az aktív esetek száma átlagosan 10 fő - tudatta lapunkkal a közlekedési társaság péntek délután.

A rendelkezésünkre álló ismeretek szerint az érintettek egyike sem munkavégzés közben kapta el a fertőzést. Ebben minden bizonnyal közrejátszanak a munkáltató által időben, jól átgondolt módon meghozott, és végrehajtott járványügyi intézkedések

- írta a vállalat. 

A BKV megerősítette, hogy a biztonságos munkavégzés érdekében kollégáit folyamatosan ellátja a megfelelő mennyiségű védőfelszereléssel: maszkokkal, kézfertőtlenítő szerekkel, gumikesztyűkkel.

A társaság valamennyi szakterületén - mind a járművek, mind pedig a létesítmények tekintetében - a hagyományos takarítási technológián és gyakoriságon túlmenően olyan speciális fertőtlenítő eljárásokat vezettek be, amelyek csökkentik a vírus különböző felületekről történő terjedését, és esetleges fertőzését.

A közleményben emlékeztettek, hogy a járművezetőik védelmében az autóbusz és trolibusz vezetőállásokat a BKV által üzemeltett járműveken zárttá tették. A villamos járműtípusok (a Hannoveri villamosok kivételével) az utastértől elkülönített, zárt vezetőfülkével rendelkeznek, így azokon a járvány tavaszi időszakában sem volt szükséges és indokolt az első ajtók lezárására.

A Hannoveri villamosok esetében a vezetőfülke és utastér közötti réseket gumiprofillal zárták le. Mindezek mellett hangsúlyozták, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a járványhelyzet alakulását, hogy szükség esetén további intézkedéseket hozhassanak.

Forrás: mfor.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!