Mintegy 411 millió forint értékben 33-35 ezer pár lábbelire írt ki nyílt közbeszerzést a MÁV Zrt., amelyet a balassagyarmati Ipoly Cipőgyár Kft. nyert – közölte az utolsó még működő, elsősorban, de nem kizárólag munkavédelmi cipőket készítő magyar vállalat szerdán.

Tájékoztatásuk szerint a kiírásban egyen- és formalábbelik ugyanúgy szerepeltek, mint munkavédelmi bakancsok és félcipők.

Így például elektromos szigetelőképességgel rendelkező lábbelik a villanyszereléshez, míg más cipőknél, bakancsoknál a mechanikai védelemre, a vágásbiztonságra, a hővédelemre, a vízállóságra, csúszásmentességre, talpátszúrás elleni védelemre, olajállóságra vonatkoznak előírások.

A vasútnál számos szakmának, munkakörnek és helyzetnek kell biztosítani a megfelelő lábbelit – fejtette ki Tóka István, a kft. ügyvezetője a közleményben. Mindezek mellett szükség van férfi és női, téli, átmeneti és nyári modellekre.

Kitértek arra is, hogy ekkora szortimenttel ma nem sok kereskedő rendelkezik Magyarországon, gyártóként pedig az Ipoly Cipőgyár Kft. az egyetlen. A tender elbírálását egy keretszerződés követi, amelynek terhére a MÁV lehívhatja a cégtől az épp szükséges típusokat és mennyiséget a következő 12 hónapban – tették hozzá.

A nyilvánosan elérhető céginformációk szerint a Ipoly Cipőgyár Kft. árbevétele 1,76 milliárd forintot tett ki tavaly, az azt megelőző évben meghaladta a 2,18 milliárd forintot. A cég vesztesége 2019-ben 101 millió forint volt, míg az előző évben nyereséges volt, 80 millió forint adózott profitot ért el.

Forrás: hirado.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!