Azért, hogy a fogorvosok és asszisztensek továbbra is a lakosság gyógyítását szolgálhassák – írja a Népszava.

 Orbán Viktorhoz írt levelet Iványi József fogorvos, aki arra kérte a miniszterelnököt, hogy biztosítsa  a fogászati alapellátásban dolgozó fogorvosok és az asszisztensek részére az FFP2 – FFP3 típusú maszkot. 

A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levélben azt írta, hogy „a koronavírus járvány miatt március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet okán, a fogászati ellátáshoz a Koronavírus eljárásrend, a Fogászati Egészségügyi Ellátással Összefüggő Fertőzések megelőzése Módszertani Levele és az NNK 2020.03.14-én kelt ajánlása szerint szükséges, hogy az egészségügyi személyzet a gyanús és megbetegedett esetek ellátása során legalább FFP2 - FFP3 szűrőosztályú maszkot használjon”.

Szükséges ez amiatt, hogy az orvosok és az asszisztensek egészségének megóvása által a munkaképességük a lakosság gyógyításának szolgálatában maradhasson

- tette hozzá.

Megjegyezte, hogy az FFP2 - FFP3 szűrőosztályú maszk viselése az infekció megelőzése miatt is elengedhetetlen feltétele a jelenlegi helyzetben végzett fogorvosi sürgősségi betegellátásnak. Ezért arra kérte a kormányfőt, hogy folyamatosan biztosítsa a védőeszközt a fogászati alapellátás számára.

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ