Azért, hogy a fogorvosok és asszisztensek továbbra is a lakosság gyógyítását szolgálhassák – írja a Népszava.

 Orbán Viktorhoz írt levelet Iványi József fogorvos, aki arra kérte a miniszterelnököt, hogy biztosítsa  a fogászati alapellátásban dolgozó fogorvosok és az asszisztensek részére az FFP2 – FFP3 típusú maszkot. 

A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levélben azt írta, hogy „a koronavírus járvány miatt március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet okán, a fogászati ellátáshoz a Koronavírus eljárásrend, a Fogászati Egészségügyi Ellátással Összefüggő Fertőzések megelőzése Módszertani Levele és az NNK 2020.03.14-én kelt ajánlása szerint szükséges, hogy az egészségügyi személyzet a gyanús és megbetegedett esetek ellátása során legalább FFP2 - FFP3 szűrőosztályú maszkot használjon”.

Szükséges ez amiatt, hogy az orvosok és az asszisztensek egészségének megóvása által a munkaképességük a lakosság gyógyításának szolgálatában maradhasson

- tette hozzá.

Megjegyezte, hogy az FFP2 - FFP3 szűrőosztályú maszk viselése az infekció megelőzése miatt is elengedhetetlen feltétele a jelenlegi helyzetben végzett fogorvosi sürgősségi betegellátásnak. Ezért arra kérte a kormányfőt, hogy folyamatosan biztosítsa a védőeszközt a fogászati alapellátás számára.

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!