Bencsik János, a Jobbik parlamenti képviselője a Dél-pesti Kórház nővérszállóján begyűjtött ágyi poloskákat vitt ajándékba Rétvári Bence államtitkárnak hétfőn.

„A dél-pesti nővérszállón olyannyira elszaporodtak az ágyi poloskák, hogy rendszeres irtással sem tudnak megszabadulni tőlük. A vérszívó rovarok csípései a bent lakó gyerekeket és betegeket sem kímélik, a fertőzés átterjedőben van a fekvőbeteg osztályokra.

A poloskák mellett a nővéreknek leharcolt bútorok, penészes fürdők, használhatatlan tűzhelyek és sokszor földön alvás jut. Panaszaikra a kórház vezetése érzéketlen, azt válaszolják: nincs kapacitás a fejlesztésre.

A nővérszállón dolgozók ezért összegyűjtöttek néhányat az életüket megkeserítő kártevőkből, amelyeket ma személyesen átadtam Rétvári Bence államtitkárnak. Arra kértem, tegye ki az íróasztalára, és nézzen szembe azzal, hogy milyen körülmények között kell dolgozniuk azon honfitársainknak, akik életüket beteg embertársaink gyógyításának szentelték” – írta Bencsik János a Facebook-oldalán.

Forrás: 20.kerulet.ittlakunk.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!