Fél éven belül két súlyos baleset is történt a Hankook magyarországi gyárában. Az egyik esetben alig néhány napja dolgozott a cégnél az a munkás, akinek az egyik végtagja csonkolódott. Informátorunk elmondása szerint a gyár egyik esetben sem verte nagydobra a történteket, ám lapunk megkeresésére leírták a balesetek körülményeit. A Blikk összeállítása.

A májusban történt balesetben kollégánk három ujját részben elvesztette. A balesetet az okozta, hogy egy 400 kilós henger ráesett a kezére, mivel eltört a rögzítésére szolgáló csapágyház. A munkatársak azonnal mentőt hívtak, a vállalat pedig értesítette a munkavédelmi felügyeletet és a rendőrséget. Jelenleg is folyik a vizsgálat

 – írták a Blikknek a Hankook Tire Magyarország Kft. illetékesei, hozzátéve: a balesetet szenvedő férfit továbbra is alkalmazzák más munkakörben.

Úgy tudjuk, a múlt héten egy dolgozó bordatörést és májsérülést szenvedett, amikor az egyik gépbe bemászott. A gép 4. szenzora érzékelte a bajt, így leállította a berendezést.

– A kollégánk nem tartotta be az egyik alapszabályt, amely szerint veszélyes térbe való benyúlás vagy belépés előtt a gépet automata üzemmódból manuális üzemmódba kell helyezni és minimum egy vészleállítót aktiválni kell. Ezzel saját elmondása szerint is szabályszegést követett el – tették hozzá.

Forrás: Blikk

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!