Immár 15. alkalommal kerül megszervezésre az Egészség- és Munkavédelmi Hét, melynek során egy héten át különböző aktivitásokkal és bemutatókkal hívják fel a figyelmet az egészség és biztonság tudatosságának fokozására. Az idei rendezvénysorozat keretében a nem csak a fizikai, de a mentális egészség életminőségre gyakorolt hatására is kiemelt hangsúlyt fektetnek. Az Egészségkalauz cikke.

A budapesti építési területeken többek között kockázatkezelésről és -megelőzésről, egészségről és munkahelyi jóllétről volt szó, de az érdeklődők részt vehettekveszélyes szituációkat és kimenekítési technikákat bemutató szimulációkon is.Persze ezúttal sem maradhattak el a technológiai megoldások, például ki lehetett próbálni a kockázatmentes tűzoltást virtuális valóságban. 

Egészség- és Munkavédelmi Hét

Az idei év témája az Akció/Reakció, vagyis a cselekvés és visszahatás.

A 2019-es Egészség- és Munkavédelmi Hét célja a munkahelyi biztonság és egészség terén való proaktivitás népszerűsítése.

A munkavállalók jólléte a dolgozók és vezetők közös érdeke, hiszen a mentális kiegyensúlyozottság elengedhetetlen eleme a munkában való kiemelkedő teljesítménynek. Íme három ok arra, amiért fontos népszerűsíteni a munkahelyi jóllétet:

  1. A jóllét alapvetően az emberekről szól– a munkavállalók egészségesebbek, boldogabbak, hatékonyabbak, fókuszáltabbak egy egészséges, kényelmes környezetben.
  2. Csökkenti a munkahelyi stresszt – a természetre emlékeztető környezet jellegzetességei, mint például a zöld falak, vízhez kapcsolódó elemek olyan látvány- és hang stimulációt biztosítanak, melynek eredményeképpen csökkenhet a stressz és javulhatnak a kognitív funkciók.
  3. 3. Vonzza a tehetséges jelölteket – egy olyan munkakörnyezet biztosítása, melyben a munkavállalók kellemesen és kényelmesen érezhetik magukat, támogathatja a vállalatát a tehetséges pályázókért folytatott versenyben.

WELL Building Standard

A WELL Building Standard egy épület minősítési rendszer, mely az épületek emberi egészségre gyakorolt hatására összpontosít, méri, ellenőrzi és tanúsítja a munkakörnyezetet, és azt, hogy mit biztosít a munkahelyi környezet az ott dolgozók számára. Olyan épületeket minősítenek, melyekben számos, a munkavállalói jólléthez kapcsolódó innovatív megoldást találunk.

Forrás: egeszsegkalauz.hu

 

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ