Korábban már mi is írtunk róla beszámolók alapján, hogy a moderátori munka különösen nagy mentális megterheléssel jár. Selena Scola, a Facebook tartalommenedzsere most pert is indított munkaadója ellen azzal a váddal, hogy az extrém módon zavaró képi tartalmak poszttraumás stressz-szindrómát (PTSD) idéztek elő nála, és hogy a cég nem veszi figyelembe azokat a biztonsági előírásokat, amikkel megvédhetnék alkalmazottaikat a káros pszichológiai hatásoktól – írja a 24.hu.

A nő a Pro Unlimited közvetítőn keresztül került a Facebookhoz, akiknek 2017 júniusában kezdett el dolgozni. Munkája során Scolanak ezernyi erőszakot ábrázoló képet, videót és élőközvetítést kellett végignéznie.

Kilenc hónapot töltött a közösségi oldalnál, mely idő alatt szociális szorongás alakult ki nála, később pedig PTSD.

A periratok szerint az eddigi vzsgálatok alapján

a betegség tünetei akkor jelentkeznek a nőnél,amikor megérint egy számítógépes egeret, hideg épületbe lép be, hangos zajokat hall, vagy képi erőszakot lát a tévében.

Ügyvédje szerint védence azt szeretné elérni, hogy a Facebook nyújtson folyamatos egészségügyi felügyeletet és vizsgálatot dolgozóinak, megelőzendő a mentális betegségek kialakulását.

Korábban Sarah Katz, egykori alkalmazott is arról panaszkodott, hogy a közösségimédia-óriás  nem veszi komolyan a munkahelyi mentális segítségnyújtást, bár a Facebook ennek ellenkezőjét állítja.

Zuckerbergék cégének tavaly 4500 moderátor dolgozott,

az álhírekkel való küzdelem jegyében további 3000 emberrel bővítették a csapatot az idén. Ennyi szemre szükség is van, hiszen hetente átlagosan 6,5 millió posztot jelentenek a felhasználók világszerte, ezek sorsáról pedig 24 óra alatt dönteni kell.

Forrás: 24.hu