Tízezer lépés címmel a munkavállalók egészségtudatosságát növelő kampányt indított a budapesti Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham); a kezdeményezést csütörtökön mutatták be Budapesten.

A 10 000 lépés kampány része az AmCham idén elindított stratégiájának, amelyben négy kiemelt terület fejlesztését határozták el: ezek a befektetés, az oktatás, az innováció és az egészség. E négy kiemelt terület fejlesztésének célja, hogy Magyarország a következő tíz évben tíz helyet előrelépjen a Világgazdasági Fórum versenyképességi rangsorában.

A munkavállalók egészségének megőrzése alapvető a gazdasági erőforrások kiaknázása szempontjából. Az AmCham ezért indította el a 10 000 lépés programot a svájci központú Global Corporate Challenge (GCC) szervezettel közösen, amely a világ legnagyobb dolgozói egészségügyi programja. A kampány lényege, hogy minden dolgozó naponta tegyen meg legalább 10 000 lépést.

A munkaadók felelősek munkavállalóik testi és lelki egészségéért, egyúttal az ő érdekük is, hogy népszerűsítsék dolgozóik körében az egészséges életmódot - mondta el Stegena Diána, az Amgen Magyarország cég ügyvezetője, az AmCham igazgatósági tagja.

Marcel Horvath, a GCC képviselője elmondta: a cél, hogy 100 nap alatt megváltoztassák a munkavállalók szemléletmódját. Ha egy irodai dolgozó 100 napon át lift helyett a lépcsőn megy föl a munkahelyére, a 101. napon már eszébe sem jut, hogy lifttel is lehetne menni - mondta.

A 10 000 lépés kampány fő támogatója a Coca-Cola magyarországi leányvállalata. A társaság kommunikációs igazgatója, Tóth Valentin elmondta: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint már napi 30 perc mozgás elegendő lenne egészségünk megőrzéséhez, a Coca-Cola ezért is küzd a mozgásszegény életmód ellen. Ismertette, hogy tíz éve indult el a Coca-Cola Testébresztő elnevezésű vállalati aktív életmód-program, amelynek keretében már összesen több mint 3 millió embert mozgattak meg különféle szabadidős sportrendezvényeken.