A kaliforniai Worksafe nonprofit szervezet tanulmánya szerint a Tesla fremonti üzemében a dolgozók sokkal nagyobb arányban szenvednek munkahelyi baleseteket, mint az ipari átlag – írja az autopro.hu.

A Tesla fremonti üzemében 2015-ben 100 dolgozóra 8,8 sérülés jutott, míg a teljes autóiparra 6,7 – írja a Worksafe, akinek feladata, hogy megelőzze a munkahelyi sérüléseket, betegséget és halált.

– Volt néhány kihívás, amivel szembe kellett néznünk, és közben megtanultuk, hogy válhatunk autógyárrá. Ami számít, az a jövő, és a változtatásainkkal elértük, hogy már nekünk vannak a legalacsonyabb sérülési rátáink – mondta el a CNBC-nek egy Tesla szóvivő. – Célunk, hogy nullához közelítsen a sérülések száma, és mi legyünk a legbiztonságosabb gyár az autóiparban.

A 2016-os munkahelyi baleseti statisztikák még nem elérhetőek, de a Tesla tavalyi adatai szerint 8,1 sérülés jutott 100 dolgozójára, ami a Worksafe szerint valószínűleg továbbra is nagyobb az átlagnál.

A tanulmány szerint 2015-ben az ipari átlagnak duplája volt a Teslánál azon munkahelyi balesetek száma, amelyek miatt a sérült egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan tudott dolgozni.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk elmondta, hogy a Tesla biztonsági intézkedései nagyot fejlődtek az elmúlt években, és hogy ő törődik a dolgozóinak jóllétével.

Forrás: autopro.hu