Keddenként megjelenő cikkekkel új sorozatot indítunk munkajogi, kollektív munkajogi, adatvédelmi, TB és adózási témákban. A cikkek öt percben, átfogó jelleggel mutatják be a legfontosabb tudnivalókat a kiválasztott témákról, felhívják a figyelmet az alkalmazandó szabályokra és azok változásaira.

Szerzőink: dr. Eszterle Alexandra LL.M. és dr. Eckl Gergő LL.M.

Dr. Eszterle Alexandra

Ügyvédjelölt, Munkajogi szakjogász

"Már egyetemi tanulmányaim alatt is érdeklődésem középpontjában a munkajog állt, ezért a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Munkajogi tanszékén demonstrátorként segítettem hallgatótársaim felkészülését a munkajog vizsgákra. Az egyetemet követően elvégeztem az ELTE munkajogi szakjogász képzését is, amely még mélyebb és átfogóbb ismereteket adott erről a fontos és komplex jogterületről. Munkám során is lehetőségem van a megszerzett tudás és így a különböző munkajogi szabályok széles körű alkalmazására, hiszen együtt dolgozhatok munkáltatókkal, munkavállalókkal és érdekképviseleti szervekkel egyaránt. Érdeklődésem fő területe a munkaviszony megszüntetése és a jogellenes munkaviszony megszüntetésből eredő igények érvényesítése."

 

 

 

Dr. Eckl Gergő

Ügyvédjelölt, Compliance (megfelelési) szakjogász

"A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi karán szereztem jogász diplomámat summa cum laude minősítéssel. Második diplomámat az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán szereztem compliance (megfelelési) szakjogász szakon. Szakjogászi végzettségem megszerzését követően arra törekszem, hogy segítsek a Munkáltatóknak, hogy olyan hatékony compliance rendszereket tudjanak kialakítani, amelyek nemcsak a jogi kockázatokat mérséklik, hanem a munkáltató üzleti érdekeit és a munkavállalók igényeit is figyelembe veszik. Pályafutásom során alkalmam volt változatos ügyfelekkel dolgozni, a kisvállalkozásoktól kezdve a multinacionális vállalatokon át a szakszervezetekig és a munkavállalókig. Munkám során elsősorban munkajogi, adatvédelmi és compliance tanácsadással foglalkozom."