A miniszterelnök szerint a 25 év alattiak szja-mentessége sok embert lökhet abba az irányba, hogy 25 éves koráig inkább dolgozni próbál családalapítás helyett, ezért 25 éves korban erős impulzust kell kapnia, hogy az elhalasztott gyerekvállalást pótolhassa.

Orbán Viktor a mandiner.hu-nak azt mondta: “van néhány olyan intézkedés, amelyet áramvonalasítanunk kell. Például bevezettük a 25 év alattiak szja-mentességét, de ez a 25. életév betöltése után fizetéscsökkenést eredményezhet, hiszen a 25. év betöltésével a fiatal átugrik az addigi adómentességből az adófizetésbe. A családot alapítók számára kell itt egy átvezető szakasz. De arra is figyelnünk kell, hogy a 25 év alattiak szja-mentessége sok embert lökhet abba az irányba, hogy 25 éves koráig inkább dolgozni próbál családalapítás helyett, hiszen így tud sokat megtakarítani. 25 éves korban tehát erős impulzust kell kapnia, hogy az elhalasztott gyerekvállalást pótolhassa. Komoly szakértői stábok dolgoznak, a választások után pedig beillesztjük a hiányzó mozaikokat a rendszerbe.”

A miniszterelnök arról is beszélt egyebek mellett az interjúban, hogy “a demográfiai fókuszú politikánk kiegészül egy magasabb szintű biztonságpolitikával”, ami “pénzügyi erősítést is jelent”, “a következő évtized a biztonságról fog szólni” – mondta Orbán Viktor.

Forrás: ado.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!