A szeptemberi iskolakezdéssel egy időben több nagyvállalatnál elindult a szabályozott hibrid működés. 2020. március közepétől mostanáig 18 hónap telt el, és ezalatt sok minden változott. Az járvány első szakaszában, a hirtelen átállás meglepően jól ment, mert nem volt más választásunk. Tavaly nyáron és ősszel megengedő módban dolgozhattunk, azaz, aki akart, bement, aki teljes időben otthonról akart dolgozni, az akár másfél éve be sem tette a lábát az irodába. Most jön, vagy már itt is van egy új működési mód: a munkáltató által szabályozva egyensúlyt kell találni az irodában és home office-ban töltött napok között.

Pápai Bernadett Milyen jövő vár a home office-ra a pandémia után? cikkében arról olvashattunk, hogy a pandémia előtt mit jelentett a home office, és az hogyan alakult át, illetve, hogy mennyire fontos a munkavállaló és a munkáltató közötti partneri viszony. Egyetértek a szerző felvetésével, hogy fontos a szabályok, keretek lefektetése, win-win működés kialakítása.

Pallai Katalin Veszélyes aknamező marad a hibrid munkavégzés? Nem kell, hogy így legyen című írásában tovább viszi Pápai Bernadett gondolatát és azt írja, hogy „… a csapatot közös értékek, célok és bizalom tartsa össze, … a csapat közös információ és közös helyzetértelmezések alapján működjön.”

A cikk a Portfolio oldalán olvasható.