Előfordulhat, hogy a nyugdíjbavonulás után bért már nem, nyugdíjat pedig még nem kap valaki egy ideig, ezt eddig is tudhattuk olvasói panaszokból, de a végleges nyugdíj összegének megállapítása akár évekig is elhúzódhat. Ez a nem várt tény derült ki, amikor átnéztük a Magyar Államkincstártól közérdekű adatigényléssel kikért friss nyugdíjazási és nyugdíjas halálozási adatokat, és összehasonlítottuk az előző, márciusban megküldött statisztikával – írja a 24.hu.

Öt hónap alatt majdnem 16 ezer új nyugdíj-megállapítás, pluszban

A kincstár kísérőlevelében is megemlítette, hogy a visszamenőleges hatállyal megállapított ellátások miatt kis mértékben eltér egymástól a márciusban és az augusztusban küldött adatsor. Ez azt jelenti, hogy míg márciusban 326,5 ezer nyugdíj-megállapítást jeleztek 2017-2020-ra, addig augusztusban már 342,5 ezret. Majdnem 16 ezerrel nőtt tehát az új nyugdíjak száma öt hónap alatt, négy évre visszamenőleg.

Évekre lebontva az látszik, hogy a legnagyobb növekmény tavaly keletkezett (majdnem 15 ezer), azonban még a 2017-es megállapított nyugdíjak száma is emelkedett, több mint százzal.

A cikk a 24.hu-n olvasható.

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!