Rövidesen a Škoda minden telephelyén megtiltják a dohányzást, amivel a cseh márka támogatni kívánja azon munkavállalóit, akik elhatározták, hogy véglegesen leteszik a cigarettát.

„Az elsődleges prioritásunk, hogy védjük dolgozóink egészségét, amennyire csak lehetséges” – fogalmazott Thomas Schäfer, a Škoda vezérigazgatója. Mint a bejelentés kapcsán elmondta, a járványvédelmi intézkedések után a dohánymentes vállalattá válás a következő logikus lépés, amivel pluszban még a hulladéktermelésüket is csökkenthetik.

A cseh autógyártó a Kovo fémipari szakszervezettel egyeztetve hozta meg döntését a dohányzás tiltásáról, amivel közleménye szerint egy felelősségteljes és egészségtudatos vállalatként pozicionálja magát. A terv első lépései már el is jutottak a megvalósításig, például az indiai Pune és Aurangabad városokban található üzemekben már ma sem lehet dohányozni.

A Škoda a „Tűdő számít” programja keretén belül már eddig is többek között nikotin kiváltására szolgáló terápiákkal és szakértői tanácsadással segítette a leszokás mellett elkötelezett dolgozóit. A program költségeit egészségügyi biztosítók révén fedezi.

Forrás: autopro.hu