Lehet-e a védettségi igazolvány az alkalmazás feltétele? Van-e olyan körülmény, amely estén indokolt kérés lehet a munkáltató részéről a védettségi igazolvány megléte? Ezekre a kérdésekre adta meg a választ a Kossuth Rádió Napközben című műsora, amelyben szakértők válaszoltak a felmerülő jogi dilemmákra.

Az átoltottság növekedésével és a szolgáltatások újranyitásával a munkáltatók is várják a munkavállalók visszatérését. Emellett már a diákok is készülnek a nyári pénzkeresésre, az iskolaszövetkezetek és kölcsönző cégek igyekeznek olyan dolgozókat közvetíteni, akik megfelelnek a megrendelők elvárásainak. Felmerül a kérdés, hogy a munkáltatók kérhetik-e a védettség igazolását. Lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel? Ezekre a fontos kérdésekre a Kossuth Rádió Napközben című műsorának vendégei adtak választ.

„A vakcina beadatása nem tehető kötelezővé. A munkaadónak kötelessége fenntartani az egészséget nem veszélyeztető munkakörnyezetet, de a koronavírus elleni vakcina beadása Magyarországon sem kötelező, így a munkáltató sem teheti azzá. Jelenleg a munkáltató nagyon komoly jogi kockázatot vállal azzal, ha bármilyen szankciót alkalmaz az oltást megtagadó munkavállalókkal szemben” – szögezte le a műsorban Kmoskó Judit HR szakértő. Hozzátette: „a kötelező oltások a magyar jogi szabályozás alapján az egészségügyi törvény hatálya alá esnek, a Covid-védőoltás azonban még nem került beemelésre ezek közé”.

Dr. Zsédely Márta, a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő ügyvédje is megerősítette ezt a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

„A szabályozás egyelőre még nem teszi lehetővé, hogy bármilyen szektorban oltásra kötelezzék a munkavállalókat”

– mondta, ugyanakkor kifejtette, hogy vannak olyan munkakörök, amelyek esetében ésszerű kérés a munkáltatók részéről a védettségi igazolvány megléte.

„Az éttermekben vagy szállodákban például az alkalmazottak jelentős számú interakciót igénylő munkakörben dolgoznak. Ez pedig egy járványhelyzetben már önmagában fokozott kockázat lehet. A munkáltatók ezért akkor járnak el helyesen, ha az üzemorvosok, illetve a munkavédelmi szakértők bevonásával kockázat-értékelik a helyzetet, hogy kiderüljön, a fertőzésveszély mennyire lehet jelentős a védettséggel rendelkező illetve nem rendelkező dolgozóik esetében. Azt általánosan nem lehet kimondani, hogy kötelező a védettségi igazolvány az ilyen munkakörökben, de ésszerű kérés a munkáltatók részéről, ha elvárják, főleg ha kockázatértékelésük alapján ez szükséges”.

A Napközben műsorában dr. Zsédely Márta ügyvéd arra is kitért, hogy lehet-e a védettségi igazolvány a foglalkoztatás feltétele, amely a nyáron diákmunkát vállalók számára lehet lényeges kérdés.

„Általánosságban munkaviszony létesítésénél nem lehet rákérdezni, hogy valakinek van-e védettségi igazolványa, de akkor rá lehet kérdezni, ha van egy igazolható cél, ha ennek munkajogi, munkavédelmi vagy munkaszervezési okai vannak”

– fejtette ki dr. Zsédely Márta. Hozzátette: „ez fontos lehet a nyári diákmunkát vállalók számára, ugyanis ha egy munkaerő-kölcsönző cégnek a megrendelő munkáltató kiköti egy polgárjogi szerződésben, hogy számára a nyári munkások rendelkezzenek védettségi igazolvánnyal, mert abban a munkakörben, ahol a diákok fel fognak bukkanni fontos, hogy megvédjék a vendégeket, vagy a helyi munkaközösséget, akkor a kölcsönző cég a felvételi beszélgetés során rákérdezhet a védettség tényére és ebben az esetben e szerint szelektálhat is”.

A Kossuth Rádió Napközben című műsora minden hétköznap 9.05-kor jelentkezik, amelyben a szerkesztők, riporterek a legfontosabb hétköznapi ügyek, kérdések, megoldásra váró problémák nyomába erednek az egészségügy, a közigazgatás, az igazságszolgáltatás, az oktatás, az ellátórendszerek, a szolgáltatások és a munka világában.