Saját és fokozottan veszélyeztetett férje egészségi állapotát féltve, az iskolai biztonsági intézkedéseket elégtelennek látva, rendkívüli lemondással távozott novemberben egy pedagógus egy általános iskolából. Távozási módjának jogszerűségét azonban vitatja a fenntartó.

A tanárnő fiatalabb testvére, aki szintén tanítóként dolgozott egy másik iskolában, szeptemberben elkapta a betegséget, nagyon nehezen gyógyult, és máig vannak visszamaradt tünetei. Később testvére 45 éves férje is megbetegedett, Tímea a hvg.hu-nak azt mondta, hogy olyan súlyos állapotba került, hogy épphogy csak nem került lélegeztetőgépre, és azóta sem gyógyult fel teljesen.

Tímea az 55 évével maga is az átlagosnál veszélyeztetettebb korosztályba sorolja magát, de sokkal jobban aggódott férjéért, aki tavaly kapott sztrókot, majd szívműtétet is végeztek rajta. Bár azóta javult az állapota, férje máig fokozottan veszélyeztetettnek számít a fertőzés szempontjából.

Az  őszi szünet után nem akart visszamenni tanítani, és egy munkajogásszal egyeztetve úgy döntött, rendkívüli lemondással szünteti meg közalkalmazotti jogviszonyát. Csaknem 30 év munkaviszony után kérte a távolléti díj megtérítését és a végkielégítését.

Az illetékes tankerület azonban visszautasította a lemondást. A pedagógus ezért pert indított, mire a Klebelsberg Központ viszontkeresettel élt, és 2,5 milliós kártérítést követel a nőtől. 

Forrás: hirklikk.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!