Az 1500 ember közül, aki iskolaőrnek jelentkezett, ezren nem jutottak túl az alkalmassági eljáráson, vagyis csak akkor lehet minden érintett helyre iskolaőrt küldeni, ha mostantól mindenki átmegy minden vizsgán – írja a HVG.

 Több mint 500 leendő iskolaőr kezdte meg felkészülését a napokban, de a fővárosban és néhány megyében még mindig várják a jelentkezőket – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Magyar Nemzettel.

A lap szerint csaknem 1500-an jelentkeztek iskolaőrnek, a pályázók közül azonban az alkalmassági és kiválasztási eljárás után csak mintegy 500-an kezdték meg a képzést.

 Mintegy 500 állami intézmény érintett, vagyis akkor lesz elég iskolaőr, ha minden kiválasztott sikeresen teljesíti a képzést. Ezzel pedig lehetnek még bajok, és ezt a rendőrség is látja:

ugyan az eredetileg megszabott jelentkezési határidő már lejárt, a hivatalos megfogalmazás szerint "az esetleges fluk­tuáció kezelésére" Budapesten, valamint Pest, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében továbbra is várják a jelentkezőket

– tudatta az ORFK a Magyar Nemzettel.

A pedagógiai-pszichológiai alapképzési modul mellett bűnmegelőzési és konfliktuskezelési, valamint rendvédelmi felkészítési és gyakorlati modult is teljesíteni kell, ezek sikeres elvégzését iskolaőri vizsga követi – közölte az ORFK.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!