A munkáltató által a munkavállaló számára biztosított vírusteszt adómentességéről tett közzé tájékozatót az adóhatóság – hívta fel a figyelmet a cafeteriával foglalkozó szakértő. Fata László szerint erre már sokan vártak. Az azenpenzem.hu cikke.

Az utazástól sokakat az tart vissza, hogy a vírustesztek költségét (negatív tesztekkel lehet elkerülni a kötelező karantént) csak augusztus elsejéig vállalja magára a kormány.

Ezt követően mindenkinek magának kell fizetnie súlyos tízezreket, ha például vissza szeretne menni dolgozni. (Korábban összeszedtük, néhány magánszolgáltatónál mennyit kell fizetni.)

Fata László cafeteriaszakértő most felhívta a figyelmet arra, hogy megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatója, amelyben a munkáltató által a munkavállalóknak biztosított koronavírusteszt adózásáról írnak.

(Ez itt található meg.) A szakember szerint erre már sokan vártak.

A NAV szerencsére – tudatta Fata – kedvező választ ad az eddig felmerült kérdésre. A tájékoztató mind a veszélyhelyzet alatt, mind az ezt követő időszakra leírja, hogyan lesz adómentes a munkáltató által a munkavállaló számára biztosított teszt.

Forrás: Az Én Pénzem

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!