A tárca közlése szerint a koronavírus elleni óvintézkedéseket továbbra is be kell tartania az idősebb korosztálynak – olvasható a HVG-ben.

 A koronavírus fokozottan veszélyeztette a 65 éven felülieket, ezért a korosztályra szigorúbb előírások vonatkoztak a veszélyhelyzet alatt. Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdést intézett Kásler Miklóshoz, hogy megtudja, a 65 éven felüliek mikor térhetnek vissza a munkahelyükre.

A járványügyi korlátozások enyhítésével sokak élete visszatérhetett a megszokott kerékvágásba. Azonban a 65 év felettiekre továbbra is vonatkoznak a szigorúbb előírások, megnehezítve ezzel a mindennapjaikat. Akik még dolgoznak, a saját bőrükön érzik a szigorú rendelkezések hátrányait. Ők is, mint fiatalabb társaik, szeretnének visszamenni a munkahelyükre, a jövedelemkiesés súlyosan érinti őket, veszélyezteti a megélhetésüket. Kérdezem ezért Önt: Mikor térhetnek vissza a 65 év felettiek a munkahelyükre?

– kérdezte a DK-s képviselő az Emmi miniszterét.

A tárca nevében Rétvári Bence válaszolt.

A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel a 65 éven felüliek fokozott egészségvédelme indokolt, azonban foglalkoztatásukat semmilyen kormányzati intézkedés nem tiltja, önálló döntésük alapján, saját felelősségükre vállalhatják a munkavégzést, megfelelő óvintézkedések betartása mellett

– írta az államtitkár.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!