A fizetés nélküli szabadságra kényszerülők társadalombiztosítási jogviszonyának megmaradásáért lobbizik a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). Karsai Zoltán elnök még március közepén kereste meg levélben a kormányt, pontosabban a Gulyás Gergely vezette rendkívüli jogrendért felelős akciócsoportot.

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint, aki fizetés nélküli szabadságot vesz igénybe, és ez a szabadság nem tartozik az alanyi jogon járó fizetés nélküli szabadság három esete közül egyikbe sem, annak biztosítási jogviszonya szünetel a fizetés nélküli szabadság ideje alatt.  Álláspontunk szerint, aki a jelenlegi helyzet következtében kényszerül rá a fizetés nélküli szabadság igénybevételére, az számára fel nem róható hatások következtében sodródik ebbe a helyzetbe

– írta Karsai Zoltán, hozzátéve, hogy véleményük szerint méltányos lenne, ha a munkavállalókat a jövedelemvesztés mellett nem sújtaná még a biztosítási jogviszony elvesztése is.

Forrás: borsodhir.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ