A munkáltatóknak lehetőségük van arra, hogy a munkavállalóik számára csoportos keretnapos üzleti utasbiztosítást kössenek.

A munkáltatók a biztosítóval kötött szerződésük alapján kifizetnek egy keretösszeget, amellyel az egész munkavállalói állományuk jogosulttá válik a biztosításra. Ezek az utasbiztosítások jellemzően kiküldetésen résztvevő munkavállalók biztosítását szolgálják, és akkor történik az utasbiztosítás személyre szóló lehívása, amikor a munkavállaló munkavégzés céljából utazik.

Ezekben az esetekben a munkáltatóknak a biztosítás juttatásával összefüggésben nem keletkezik adókötelezettsége, és a munkavállalónak sem keletkezik bevétele.

Fontos megjegyezni, hogy csak akkor nem keletkezik a munkavállalónak bevétele, ha a munkáltató az utasbiztosítást részére a munkavégzése, a tevékenysége ellátása hatókörében, a tevékenysége ellátásaként hivatali, üzleti utazással összefüggésben biztosítja.

Forrás: uzletem.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ