„Technikai üzemszünet” - több helyen ez a felirat, és zárt ajtó fogadta a NAV, és társszervek (NÉBIH, ÁNTSZ, önkormányzatok) ellenőreit, akik a napokban az adótraffipaxon is előre bejelentetett ellenőrzést tartottak a napokban a fővárosi Bulinegyedben – írja a Népszava.

 A VI.-VII. kerületi szórakozóhelyek többsége állt a vizsgálat elé, de több mint felüknél úgy is találtak valamilyen szabálytalanságot az ellenőrök, akik szinte minden alkalommal lefoglaltak valamilyen alkoholos terméket. A razzia ráadásul előzetes eredményeket is hozott, hiszen 

a meghirdetett időszakban a bejelentett alkalmi munkavállalók száma váratlanul 230 fővel, míg a kiadott nyugták száma csaknem 20 000-rel nőtt.

 Az adóhatóság szerint még mindig gyakori negyed kocsmáiban a zárjegy nélküli alkoholtermékek forgalmazása, vagy a gyengébb minőségű italok prémium kategóriás üvegbe való áttöltése. A fináncok az akció alatt 10 millió forintnyi bírságot szabtak ki, tartozások miatt 15 millió forint értékben foglaltak le készpénzt és eszközöket.  A zárva tartóknak pedig Facebook-oldalukon azt üzenik: a jövőben a „NAV” kiemelt figyelmére számíthatnak.

Mint arról már korábban is írtunk, a Bulinegyedben rendszeresek a különféle hatósági ellenőrzések, a BRFK például idén idén már a 8. alkalommal igazoltatott a turisták által kedvelt zónában: ekkor a taxisokra figyeltek inkább, a NAV-val közösen tartott akcióban 27 sofőrre 11 eljárás jutott közlekedési szabálysértések vagy pénzügyi szabálytalanságok miatt.

Forrás: Népszava