Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a be nem jelentett munkavállalókat foglalkoztató adózók legújabb listáját – írja az ado.hu.

A felsorolásban azoknak az adózóknak a neve, székhelye, adószáma (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztató neve, lakcíme, adóazonosító jele) szerepel, akik vagy amelyek tekintetében végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek. Az említett adatok mellett az állami adó- és vámhatóság a honlapján a jogsértést megállapító határozat keltét és végrehajthatóvá válásának napját is nyilvánosságra hozza.

Ha az adóhatóság határozata ellen a közigazgatási bíróság előtt pert indítottak, az adatok közzétételére a bíróság jogerős és végrehajtható határozata alapján kerül sor. Az adóhatóság a honlapján közzétett adózók adatait – feltéve, hogy a közzététel alapjául szolgáló jogsértést az adózó ismételten nem követte el – a közzétételtől számított két év elteltével törli.

Az összesen 4660 be nem jelentett munkavállalót foglalkoztató adózó közzétételi listája itt található.

Az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. kormányrendelet (Ávr.) 82. paragrafus (1) bekezdésének a) pontja és (3) bekezdése értelmében kizárólag az tartozik a nem rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezők közzé, akit a költségvetési támogatás igénylésének időpontját megelőző két éven belül ismételten, a korábbival azonos és ugyanazon telephelyen elkövetett jogsértés miatt sújtott bírsággal az adóhatóság, illetve a bíróság.

Az ismételt mulasztást úgy kell érteni, hogy a közzétett és az előzményi mulasztás (ami egyébként lehet, hogy már nem szerepel az első listán) jogerőssé és végrehajthatóvá válása egymáshoz képest két éven belül van.

A nem rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkező adózók listája itt található, amelyen összesen 352-en szerepelnek.

Forrás: ado.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!