Mérni kell, mennyit dolgoznak egy cég alkalmazottai, különben semmi nem garantálná, hogy nem túlóráztatják őket – mondta ki az Európai Bíróság.

Az EU-ban működő cégeket kötelezni kell arra, hogy hozzanak létre olyan rendszert, amellyel mérni lehet a dolgozók napi munkaidejét – mondta ki az Európai Bíróság.

A testületet egy spanyol szakszervezet kereste meg, amely amiatt tiltakozott, hogy a Deutsche Bank spanyolországi leányvállalata nem rögzíti, ki mennyit dolgozott.

Az uniós bíróság most kimondta: a spanyol szabályozás ellentétes az EU Alapjogi Chartájával, de a megállapítások minden olyan tagállamra érvényesek, ahol nem mérik szabályosan a munkaidőt.

Az ítélet szerint nem csak az alapvető jog, hogy korlátozzák a munkaidőt, szabályosan betartsák a napi és heti pihenőidőkről szóló törvényeket, hanem az is, hogy minden dolgozó bizonyíthassa, ha túl sokat dolgoztatják.

Az, hogy a munkavállalók biztonságát és egészségét védeni kell, független attól, hogy a nemzeti jog milyen maximális heti munkaidőt ír elő – tették hozzá.

Az a tagállamok feladata lesz, hogy ezek után meghatározzák a rendszer bevezetésének és működtetésének részletes szabályait.

Forrás: HVG