Persze csak szigorú feltételekkel érkezhetnének dolgozók a harmadik országokból – írja a Népszava.

Áldását adta a kormány a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs hétpontos javaslatára - derül ki abból a tájékoztatásból, amelyet csütörtökön tett közzé Facebook-oldalán a munkacsoport vezetője. Szijjártó Péter elmondta, módosítanak több munkaerőpiaci jogszabályt. Ennek értelmében a kormány lehetővé teszi, miszerint 

ellenőrzött módon és szigorú feltételek között lehetőség legyen arra, hogy nem szomszédos harmadik országbeli munkavállalók átmeneti időre Magyarországra jöjjenek munkaerő-kölcsönzésen keresztül is.

A második pont arról szól, hogy a jövőben a munkahelyteremtő bértámogatást mindenfajta kötöttség nélkül igénybe vehetik a vállalkozások. Mindezt annak érdekében, hogy regisztrált álláskeresőket vehessenek fel. A politikus szavai szerint ezzel a munkahelyüket elvesztőket tudják segíteni. 

Kitért arra is, hogy a felére mérséklődnek a közjegyzői díjak abban az esetben, amikor a hiteleket intézik náluk a vállalkozások. Egyúttal jelentősen csökkentik a beruházásokhoz köthető régészeti költségeket.  Végezetül arról beszélt, az Eximbank hiteleket fog nyújtani az exportáló magyar cégeknek a külföldi vállalatvásárlásokhoz. Ehhez támogatott és alacsony kamatozású kölcsönöket tudnak felvenni a magyar állami pénzintézettől. 

Ez a hét javaslat tehát azt a célt szolgálja, hogy a magyar vállalatok versenyképessége növekedjen, minél több ember találjon munkát Magyarországon és minél biztosabban elérjük az 5 és fél százalékos gazdasági növekedést

- zárul Szijjártó Péter tájékoztatása.

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!